Over mij 

Wie ik ben en hoe het begon

Hey,

Ik ben Nina, ben getrouwd en heb 2 (grote) honden. Ik werk al enkele jaren als jobcoach en loopbaancoach en heb mij sinds 2019 ook verdiept in personal training.

Sport is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Ik was al van jongsaf aan zeer actief: turnen, zwemmen, dansen,... Ik heb het zowat allemaal gedaan. Ik ben ook 5 jaar redder aan zee geweest.

 

Toen ik afgestudeerd was en ging werken kwam ik veel bij. Telkens een stukje bij stukje, tot er opeens 20 kilo bij was op minder dan 10 jaar tijd! Mijn sporten heeft een tijd op een lager pitje gestaan doordat ik in de horeca werkte na mijn studies en dat niet meteen combineerbaar was met sportactiviteiten. Toen kwam ik in een interimkantoor terecht en ben ik terug beginnen sporten: ik ging naar de fitness en deed vooral veel groepslessen. Zeer leuk, want ik kreeg er meteen al een sociaal netwerk bij en op dat moment waren de lessen ook een grote uitdaging! 

Mijn grootste drijfveer om iets aan mijn gewicht te doen was de vermoeidheid die ermee gepaard ging en ik voelde mij fysiek ook niet meer goed in mijn vel als ik in de spiegel keek. Er moest dus wel IETS veranderen. Na enkele jaren op mij zelf proberen af te vallen (allerlei plannetjes gevolgd, shakes gedronken, gezond eten,...) ben ik naar een diëtist gestapt. Uiteindelijk viel ik daar ook zeer traag af. Door mijn sportieve ambities om een viking marathon te lopen, ging ik hulp zoeken bij een personal trainer. Na 3 maand ben ik ook gestart met voedingsadvies en viel ik wel 5 kg af in 3 maand! 

Ik was dus op zich wel tevreden, maar was nog niet bij mijn 'end goal'. Omdat ik graag zelf in controle ben van mijn eigen proces, ben ik dan een cursus gaan volgen voor voeding en training in Australië. Ik heb meerdere boeken gelezen over voeding en online cursussen over training. 

What's in a name: 'Grow 4 Health' en mijn aanpak

Daaruit is gevolgd dat ik gestart ben met Grow 4 Health, omdat ik graag mensen begeleidt en door mijn eigen ervaring met afvallen en de moeilijkheden die ermee gepaard gaan goed kan begrijpen. Lifestyle is een groot aspect van mijn begeleiding, maar uiteindelijk zal je resultaat zien door de aangepaste voeding- en trainingsschema's. 

De naam 'Grow 4 Health is ontstaan uit 2 elementen:

'Grow' komt van een veelgebruikte coachingstechniek GROW - Goal Reality Option Will: We gaan na wat je doel is, waar je nu staat en bekijken je opties om je doel te bereiken. Uiteindelijk is het dus jou keuze en wilskracht die voor resultaat zorgt. Ik vind dit een zeer mooie benadering, omdat je zo meer in controle bent van je eigen proces en je dus ook meer eigenaarschap en autonomie voelt. Hierdoor ben je ook gemotiveerder om aan de slag te gaan en blijft de wilskracht hoog. 

'Health' omdat hierop mijn focus ligt. Ik had zelf, zonder ik het eerst zelf door had, toch redelijk zwaar overgewicht. Nu ben ik op een gezond gewicht en voel ik mij beter en ben ik eigenlijk ook niet meer zoveel ziek, doordat ik ook meer gebalanceerd eet. Ik voed mijn lichaam met veel variatie en heb hierdoor ook meer vitaminen en mineralen binnen die ik vroeger te kort had.

De naam impliceert ook 'groeien naar gezondheid': je veranderd of 'groeit' dus niet enkel fysiek, maar ook mentaal. Doordat je bewapend wordt met kennis over voeding, training, levensstijl en manieren van omgaan met voeding zet jij jezelf op voor een levenslang succes. Je zal ook merken dat je je beter voelt, meer zelfvertrouwen krijgt en sterker bent.

Ik richt mij graag op mensen die zoals ik al veel hebben geprobeerd maar er niet geraken op zichzelf. Die toch ook graag leren en niet afhankelijk willen blijven van een coach. 

Wat kan je van mij verwachten? Ik ben altijd positief en gericht op oplossingen in plaats van problemen. Ik ben enthousiast en motiverend en ik help graag mensen. Voor mij is geen enkele moeite te groot hiervoor :).

Sportieve groeten,

Nina 

P.S. Heb je nog vragen over mij of mijn aanpak? Stuur gerust een mailtje ;)

 

Grow 4 Health

Contact opnemen

Volgen

+32497689055

©2019 door Grow4Health.