Wat is personal training eigenlijk?


Personal training is een traject waarin je schema's op maat krijgt voor zowel training als voeding. Er wordt gewerkt naar je doelstellingen toe (afvallen, spieropbouw, gezonder zijn,..). Elke personal trainer is anders: iedere personal trainer heeft zo zijn eigen expertise of focus. Sommige werken aan de hand van circuittraining, andere meer aan de hand van krachttraining, enzovoort. Het hangt van hun kennis en opleiding af op welke vlakken je begeleidt zal worden. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je precies wil bereiken. Zo kan je kijken naar de trainer die jou dit kan bezorgen.


Er wordt ook gekeken naar je huidige levensstijl om daar ook aanpassingen in te maken zodat je jouw nieuwe fysiek kan behouden. Daar heb ik vooral veel aandacht voor, doordat ik zelf al een hele weg heb afgelegd en dus weet waarmee 'gewone' mensen struggelen. Bij mij is dus het creëren van nieuwe gewoonten en een gezonde balans een zeer belangrijk punt tijdens mijn begeleiding.


Personal training is geen quick fix, maar een investering in jezelf. Je leert nieuwe gewoonten en die toepassen in je huidige levensstijl. Als je een bepaald doel wil bereiken is dit soms moeilijk te bereiken zonder goede begeleiding, jou personal trainer zal je dan ook verantwoordelijk houden tijdens je traject naar een 'gezondere' ik.


Hoe kies je een personal trainer? Kijk naar de resultaten en referenties van de trainer, maar bekijk ook of de persoon je ligt. De meeste trainers bieden trajecten aan van minimum 3 maand. Ik zelf kies voor trajecten van minimum 6 maand, omdat ik veel aandacht heb voor lifestyle en aandacht voor het behouden van je resultaat. 6 maand geeft meer ruimte om hieraan te werken. Dit is toch een aanzienlijke periode en trainers kosten ook wat geld, dus kies dan iemand waar jij je goed bij voelt. Probeer zoveel mogelijk te lezen over de persoon op de website of bekijk hun facebookpagina of andere social media. Voel je dat je goed resoneert met de persoon? Vraag dan een gesprek aan of stuur een email.

Grow 4 Health

Contact opnemen

Volgen

+32497689055

©2019 door Grow4Health.